Formann i Sandnes FpU: Frp leverer i posisjon!

FrP er et posisjonsparti som viser igjen.

Fremskrittspartiet kom i 2011 til makten i Sandnes, og det var nok i grevens tid for kommunen. Dethører til historien at rådmannen lenge hadde snakket om at nå måtte eiendomsskatten innføres, hvis ikke ville kommunen komme til å måtte legges ned. Det fantes ikke midler, og aldri før hadde det sett så mørkt ut. Men ut av mørket kom partiet som skulle få skikk på kommunen igjen og dens økonomi. Ut av mørket kom den blåe ridder i skinnende rustning med eple i hånden. Nå var det endelig på tide å rydde opp etter en vill fest som hadde blitt holdt av blårosahøyre.

Etter bare ett år i posisjon begynte økonomien å bedres. Sandnes kommune gikk fra å være langt nede og med eiendomsskatt for dør til å bli en kommune i vekst både befolkningsmessig, men ogsåøkonomisk. I politikken så er det noe så fint som 3 prosents regelen som gjelder. Den innebærer at islutten av året så skal vi gjøre det vi kan for å havne nærmest mulig 3 prosent i pluss. Første året med FrP ga et positivt resultat på rett under 3 prosent og kommunen kunne altså leve videre uten den usosiale, vekstdrepende og skumle eiendomsskatten.

FrP viste igjen ganske umiddelbart og etablerte seg som et styringsparti med frisk pust og gode løsninger. FrP gikk tross alt inn i posisjon med AP, SV, SP og PP. Vi gikk inn i pakt med ”djevelen” sa mange, mennå i etterkant tror jeg nok de fleste vil si seg enige i at kommunen er blitt styrt på en trygg, god ogikke minst edruelig måte. Vi har fått bedre skikk på økonomien og tatt en rekke grep i kommunensom var mer en nødvendige og ikke minst så har det blitt en bedre stemning i kommunen. Ting skjer litt fortere, litt bedre og ikke minst blir det som skjer lagt merke til av innbyggerne.

I ettertid så må det sies at FrP sin største sak har vært å motkjempe eiendomsskatten, dette store, stygge og ufyselige monsteret ved navn eiendomsskatten. For det har seg altså slik at det ”borgerlige” Høyre, KRF og Venstre nå klør i fingrene for å finne mer midler, de vil snikskattifisere kommunen enda litt mer. Det starter med at det ”borgerlige” Høyre bare skal skattlegge næringslivet gjennom eiendomskatten…Men monsteret skal ikke få vokse sier de så fint. Det begynner alltid med en liten smule ekstra skatt, og så stiger den alltid.

Jeg må jo også si, at det er forunderlig at disse smårosa i blåe klær trenger mer penger. Fordi dersom de som virkelig er røde, de som kalles SV, klarer seg uten og ser at kommunen enda kan bli styrt uten eiendomsskatten, ja så burde jo et parti som er ”mot” skatten også klare det.

Kjære velger, FrP medlem, eller for så vidt hvem som helst som leser dette:

Ting kan gjøres, det er ikke alltid mer penger er løsningen, og heldigvis er garantisten for avbyråkratisering, effektiviserings guruene og ikke minst motstanderne av skatt i posisjon i Sandnes. Det er nemlig FrP. Vi har hånden på rattet og det skal alle nyte godt av!

Kristoffer Birkedal
Bystyrerepresentant Sandnes FrP
Formann Sandnes FpU

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized