Et mer liberalistisk FrP!

Denne helgen er det duket for landsmøte i FrP. Fra Rogaland FpU stiller to ungdomspolitikere, nemlig nåværende formann og tidligere formann, Mats Danielsen og Kristoffer Birkedal. De unge mennene fra Rogaland skal kjempe for endringer i FrPs partiprogram som gjør FrP mer dynamisk, liberalistisk og klare for utfordringer i fremtiden.

Blant kjernesakene de skal kjempe for er fjerning av verneplikt, fjerne egenkapitalkrav til banker og tvangssammenslåing av kommunesektor for å slanke offentlig sektor.

Mats Danielsen sa følgende om verneplikten:

“Jeg er i mot verneplikten både av praktisk og av prinsipielle årsaker. Som FpU-medlem og liberalist er jeg selvsagt i mot at staten skal tvinge folk i krig. I tillegg er verneplikten og førstegangstjenesten avleggs; i fremtidens forsvars-Norge er det spesialisering og teknologi som blir viktigst. Nato, som vårt forsvar er basert rundt, har ikke bruk for førstegangssoldater; kriger i 2013 blir ikke utført i skog og mark, men bak spakene til drone-fly og på dataskjermer.”

Kristoffer Birkedal er enig i budskapet og håper at landsmøte forstår at FrP ikke må bli et Høyre-light, vi må tørre å være litt skarpe i kantene og stå for et reelt alternativ til dagens politikk.

“Det eneste som er sikkert er at FpU har en klar liberal profil fra både tidligere og nåværende formann, så får det bli opp til landsmøte hva som blir vår politikk”, avslutter Birkedal.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized