La homofile redde liv!

Det mangler omtrent 30 000 blodgivere og Det har i senere tid vært snakk om å importere blod! Noe som er latterlig når vi ikke har brukt alle resursene tilgjengelig innenfor landet, det blir like dumt som å importere strøm når vi produserer mer enn nok for å forsyne oss selv

Per dags dato har ikke homofile mulighet til å gi blod, enda vi skal være et av de mer åpne og aksepterende samfunn i verden driver vi enda på med direkte diskriminering. Her i Norge har vi vært tidlig ute med å minske diskriminering, kvinner har i Norge hatt stemmerett siden 1913 og homofilt ekteskap er lovlig, men når de skal gi blod blir det et problem? Homofile er jo selvfølgelig underlagt akkurat de samme krav som alle andre blodgivere og må testes for sykdommer før de eventuelt får gi blod, og er de da sykdomsfrie er vel deres blod like bra som alt annet blod i banken?

Homofile nordmenn er også beskyttet av det samme norske lovverket som heterofile nordmenn og det er lover mot å diskriminere mot noen på grunn av seksuell legning, kjønn og religiøse synspunkt i både arbeidsliv og i boligmarkedet. dette er nedskrevet henholdsvis i arbeidsmiljøloven § 13-1 og husleieloven § 1-8, hvorfor gjelder ikke dette for blodgivere?

Se for eksempel på Danmark, der blir du ikke spurt om seksuell fortid eller vaner og i Danmark har de nesten fire ganger så mange blodgivere per innbygger mer en Norge. For danskene holder det at blodet er rent, hvorfor skal vi være så kresne? Når vi tidligere har havnet i situasjoner der blodmangelen er så akutt at planlagte operasjoner står i fare for å avlyses må vi vel kunne takke ja til alt det rene blodet vi kan få og ikke diskriminere mellom seksuell legning. Rundt samme tid for to år siden var blodmangelen så akutt i Oslo at alle ansatte på sykehuset ble mobilisert for å skaffe mer blod.

Det er her snakk om potensielt livstruende diskriminering, si at det eneste blodet du hadde var fra en frisk homofil mann i tjueårene ville du da latt være å bruke det kun på grunnlag av personens seksuelle legning? Noe som kan lede til dødsfall. Det er på tide å slutte med den åpenbare diskrimineringen av homofile og åpne for at alle uansett seksuell legning som har rent blod skal få muligheten til å redde liv!
Homofili er ingen sykdom og er heller ikke smittsomt!

Vegard Kristensen.
Politisk nestformann Rogaland Fpu.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized