FpU angrepet 1. mai

FpUere demonstrerte og deltok i 1. mai-toget i år på fredelig vis.
Ungdomsmedlemmene bar paroler og plakater og marsjerte stille bakerst i toget. Over ser du bilde fra før demonstrasjonen (f.v Andreas Christensen, Fredrik Skar, Anette Alnes, Axel Aarre og Martin Høven. Foto: Mats Danielsen).

Vi skilte oss ut blant de andre deltakerne på 1. mai-toget med et litt annet budskap enn de fleste. Vi har fra tidligere år prøvd å søke om våre paroler fikk være med i toget, men dette ble brått slått ned på, så i år deltok vi bakerst i toget uten å hverken rope eller si noe som kunne forstyrre orden. Vi ytret kun vår mening med paroler som “Kjønnskvotering er kvinnediskriminering” og “Hjelp U-land ut av fattigdom, full frihandel nå!”.

I tillegg bar FpU-medlemmet Axel Aarre et israelsk flagg i støtte med Israel. Begrunnelsen til dette sier Axel:

“Israel er det landet i midtøsten med best demokrati, best likestilling og lavest arbeidsledighet. Det blir da tullete å kritisere Israel på nettopp arbeidernes dag!”

Etter en stund ble noen av deltakerne i toget mektig irritert på at vi ytret vår mening og slo, spyttet og sparket samt stjal flagget. Hendelsen blir politianmeldt og under ligger en videolenke fra Youtube om hendelsen.

http://www.youtube.com/watch?v=Nq5ElBU-ZPY

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized