Stavanger FpU i skoledebatt på Jåttå VGS

Stavanger FpU stilte til debatt på Jåttå videregående skole med sentralstyremedlem Atle Simonsen. Der møtte han Rødt, MDG, Unge Høyre, AUF, Senterungdommen og KrFu i en skolepolitikk-debatt.

Her er utdrag fra debatten:

I dag scorer norske elever dårlig på internasjonale undersøkelser, og det ser jeg bare to grunner til. Enten så er ikke skolen god nok, eller så blir nordmenn født tjukke i huet. Jeg tror det er det første, skolen er ikke god nok. Og det skal Fremskrittspartiet gjøre noe med.

Vi skal vekk fra dagens firkantede skole der alle kjøres gjennom den samme kverna og kommer ut som små utgaver av Charter-Svein. For vi skal ha valgfrihet, vi skal ha fritt skolevalg, og vi vil at du skal få lov til å velge hvilke fag som betyr noe for din fremtidige jobb. Det betyr at hvis du skal bli lege eller sykepleier så trenger du ikke ha sidemål på skolen.

Det er ikke bare sidemål som skal bli valgfritt. Vi ønsker også mindre teori på yrkesfag. Hvis du for eksempel går på bygg så trenger du ikke lære Ibsens samlede verker på rams, baklengs. Du skal spikre planker, ikke lese dikt for dem.

Alle kjenner vel til læreren som fungerer bedre som sovemiddel enn kunnskapsformidler. Vi vil ha lærervurdering, der du kan sette karakter på læreren din. Gode lærere skal belønnes og motiveres, mens de dårlige skal skal skjerpe seg. Og de lærerne som ikke skjerper seg, skal sammen med obligatorisk sidemål ut av skolen!

Så hvis du vil vekk fra dagens kjedelig enhetsskole og ha en skole hvor du bestemmer; en skole med valgfrihet, med fritt skolevalg, lærerevaluering, mindre teori på yrkesfag og valgfritt sidemål, Ja – da er Fremskrittspartiet partiet for deg!

Motdebattanten fra Auf mente blant annet at i norsk skole så var vi flinke til å se hverandre og flinke på demokrati, mens rød ungdom mente vi ikke trengte karakterer. Atle Simonsen reagerte på dette, og avsluttet kort og godt:

Her har vi altså fått frem at han fra AUF vil ha en skole hvor alle skal bli flinke til å se på hverandre og snakke sammen. Han fra rødt vil ha en skole hvor man er snill i matte og hyggelig i norsk. Jeg har alltid sagt at å ha en skole uten karakterer er som å spille fotball uten mål.


Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized